KoloradoControl Larwy owoce i warzywa
36,72 zł
Vat 8% wliczony w cenę
Opakowanie – 50 g36
Nawozowy preparat mikrobiologiczny wspomagający regenerację uszkodzeń Twoich warzyw i owoców
KoloradoControl mikrobiologiczny preparat zawierający wyselekcjonowane szczepy bakterii, które wspomagają rozwój i odporność roślin, a także stwarzają niekorzystne warunki do żerowania niepożądanych larw i szkodników w uprawach. Bakterie zawarte w preparacie wspomagają procesy regeneracyjne roślin oraz budują tarcze obronną przed kolejnymi pokoleniami szkodników. Preparat do zastosowania: owoce i warzywa, w uprawach gruntowych i pod osłonami.
Wysyłka gratis od 200 zł!
Najważniejsze korzyści
- ogranicza straty w plonach, spowodowanych przez szkodniki i ich larwy
- wspomaga procesy regeneracyjne roślin po wystąpieniu czynnika stresowego
- wzmacnia naturalne mechanizmy obronne przed szkodnikami
- poprawia kondycję roślin
Stosowanie i dozowanie
Preparat aplikować bezpośrednio na roślinę za pomocą opryskiwaczy ręcznych, polowych.
Zaleca się stosować preparat w godzinach wieczornych, przy niskim natężeniu promieniowania UV.
Do przygotowania roztworu roboczego należy stosować wodę o temperaturze otoczenia.
Maksymalny efekt skuteczności uzyskuje się stosując preparat we wczesnych stadiach rozwoju larw szkodników (najwrażliwsze są stadia rozwojowe larw I-III).
Produkt spełnia wymagania Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2018/848 z dnia 30 maja 2018 r. Preparat może być stosowany w uprawach ekologicznych.
Nietoksyczny i nieszkodliwy dla ludzi, zwierząt i środowiska.
Uprawa | Występujący problem | Sposób aplikacji | Dawka wody | Ilość |
---|---|---|---|---|
Owoce, warzywa, krzewy jagodowe, drzewa owocowe | Stonka ziemniaczana (I-III stadium rozwojowego), owocówki jabłkóweczki, zwójkówki, śmietka kapuściana, piętnówka kapustnica, bielinka kapustnika, wiele innych larw. | Oprysk roślin | 10-50 l | 50 g/500m² |
Skład
Wyselekcjonowany szczep naturalnych bakterii Bacillus spp., w ilości 2·10¹⁰ CFU/g.
- Opakowania: 50g
- Okres trwałości: 24 miesiące od daty produkcji